Blikvanger Fotografie


Hartelijk welkom bij Blikvanger Fotografie

Wie gaat jou fotograferen?

Marjolijn de fotograaf van blikvangerfotografie.nl


Dat ben ik!

Mijn naam is Marjolijn. Al van kleins af aan ben ik bezig met fotografie. Het begon allemaal met een kleine Fujifilm compactcamera met een filmrolletje. Destijds natuurlijk nog heel spannend. Soms zag je pas weken na het maken van de foto het resultaat als je de afgedrukte foto's bij de fotograaf ging ophalen.

Eigen donkere kamer

Samen met mijn broer ontwikkelden we foto’s in een donkere kamer die we tijdelijk in mijn ouderlijk huis hadden gecreëerd. De geur van fixeer, de rode lamp, de spanning en uiteindelijk natuurlijk het zien verschijnen van de foto in het ontwikkelbad. Dát was voor mij fascinerend.

Met mijn eerste spiegelreflexcamera met filmrolletjes reisde ik de wereld over en na een aantal jaren ging ik digitaal. De foto's waren direct te zien op een piepklein schermpje. Als was de spanning over het eindresultaat lang niet meer zo groot, toch was dit nog heel bijzonder in afgelegen gebieden. Met deze foto won ik een fotowedstrijd van het Algemeen Dagblad en werd de foto gepubliceerd in de krant.

Kunst aan de muur

Mijn werkgever wilde 'kunst' aan de muur hangen en vroeg aan mij of ik mijn reisfoto's hiervoor beschikbaar wilde stellen. Het begon met 10 uitvergrotingen van 60 x 80 centimeter in passe-patouts en mooie aluminium lijsten. Dat werd een groot succes en al snel hingen er op meerdere locaties tientallen van mijn reisfoto's en dat waren allemaal foto's van bijzondere mensen die ik op de wereld had vastgelegd. Van Himba's in Namibië, Hmong in Vietnam tot monniken in Tibet.
Van het personeel maakte ik de foto's voor het 'smoelenboek' en die werden gebruikt als profielfoto bij interne communicatieactiviteiten.

Fotovakschool Amsterdam

Omdat ik meer inzicht wilde krijgen in fototechnieken en mij verder wilde gaan professionaliseren in dit vakgebied, schreef ik mij in bij de fotovakschool in Amsterdam en volgde hier een opleiding. In fotografie kan ik mijn creativiteit kwijt. Ik merk dat ik heel blij word van alles wat met fotografie te maken heeft: de techniek, het samenwerken met mijn modellen, het creëren van een mooi resultaat en het nabewerken van foto’s.

Ik kijk al uit naar onze samenwerking!

Ik zou het leuk vinden om met jou aan de slag te gaan en jou op je best op de foto te zetten. Navigeer in de menubalk onder "Diensten" wat ik jou kan aanbieden.